Illustrative masterplan
Arthur Rank Hospice, Cambridge
The landscape is an integrated part of the hospice’s therapeutic environment, where there are opportunities for quiet contact with nature and art

The landscape proposals for this hospice create an attractive, welcoming place, with seamless connections between building and landscape. For many, visits to the hospice will be emotionally charged and challenging so the landscape that provides the setting for the arrival process needs to be highly legible, enabling visitors to see where to park and where to go with ease. The design is intended as a sanctuary of colours, textures and smells with opportunities to interact with nature.  The design strategy was informed by a detailed visual assessment, which demonstrated that it was critically important to retain the existing mature boundary trees so that the proposed hospice building would be integrated within the wider landscape setting to Cambridge. 

Trustees of the Arthur Rank Hospice Charity

2014
LSI Architects (Architecture); Carter Jonas (Planning); Northmore Assocs (Project management); Peter Brett Associates (Structural engineer); Hoare Lea (Services engineer); Faithful & Gould (Quantity surveyor); Peter Dann (CDM Coordinator)

Illustrative masterplan
< Alphabetical >